Opleiding

Als Julia vier jaar is, begint ze met het volgen van danslessen, eerst klassiek ballet en later ook streetdance. Op zesjarige leeftijd gaat ze naar de Jeugdtheaterschool Hofplein in Rotterdam en krijgt ze privézangles. Vanaf haar achtste volgt ze pianoles en op haar negende begint ze aan de vooropleiding dans aan de Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. In 2013 start Julia op de Havo voor Muziek en Dans (richting Zang), een vooropleiding van de Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam, waar ze in 2018 afstudeert.
In 2015 volgt ze de Jaargang Junior van Kemna Casting en van 2016 tot 2017 volgt ze de Landelijke Oriëntatie Theaterscholen van Rabarber en zit ze in de talentklas van het Theater Hofplein.

Momenteel gaat Julia naar Theaterschool De Toneelmeester en volgt ze de Dutch School of Popular Music, een vooropleiding van het conservatorium.

Theater

Op zesjarige leeftijd doet Julia auditie bij V&V Entertainment voor The Sound of Music. Ze wordt aangenomen als Gretl von Trapp en mag de première spelen. Tijdens de twee verleningen die volgen speelt Julia opnieuw mee, nu in de rol van Brigitta von Trapp. Na The Sound of Music gaat Julia naar de Mary Poppins school, waar ze de choreografieën en nummers uit de show krijgt aangeleerd. Ondertussen doet ze ook auditie voor Dr. Dolittle en ze wordt aangenomen voor de rol van Nicky. Een week later krijgt ze te horen dat ze ook is aangenomen als Jane Banks in Mary Poppins en kiest ze ervoor haar rol in Dr. Dolittle af te zeggen.

http://sarah-julia.nl/wordpress/wp-content/uploads/2019/09/3A7A7739crop-640x960.jpg

Als Julia elf jaar is, wordt ze, na een auditie op de Codarts, uitgekozen als één van de elf leerlingen die mogen dansen in de Opera Platée van de Nationale Reisopera. In 2012 wordt ze gecast als de Kleine Fiona in de musical Shrek. Een jaar later gaat ze met Kinderen voor Kinderen op tournee langs diverse theaters met het Kinderen voor Kinderen Theatershow, die verbonden is aan het Kinderen voor Kinderen Songfestival.

In 2015 speelt Julia mee in de pilot van de voorstelling Yakanuko – Vecht voor je dromen, een voorstelling gebaseerd op Curt Fortin’s boek; Yakanuko. Een jaar later gaat de show op tournee langs diverse Nederlandse theaters.

In seizoen 2018-2019 speelt Julia de rol van Sascha in Soof de musical, waarvoor ze wordt genomineerd voor een Musical Award (Aanstormend Talent).

Televisie & film

In 2012 komt Julia bij het VARA Kinderen voor Kinderen-koor en krijgt ze het sololied ‘Gadgetfreak’. Een jaar later neemt Julia samen met haar zus Sarah deel aan het AVRO Junior Songfestival, als het duo Sarah & Julia. Met hun zelfgeschreven nummer ‘Live Life’ worden ze derde van Nederland. In 2014 speelt Julia de rol van Tessa in de bioscoopfilm Heksen Bestaan Niet. Daarnaast is ze te zien in een aantal commercials (Albert Heijn, Mona, Remia, NIX18).
In 2017 speelt Julia een gastrol in de dramaseries De Mannentester (KPN) en Suspects (Videoland) en neemt ze een pilot op voor Eduards Wonderlijke Boekwinkel.
In 2018 speelt ze mee in de serie Kerst met de Kuijpers (Videoland).

In 2019 is Julia te zien in de nieuwe Nederlandse thriller Morten (NPO3), Verborgen Verhalen (EO) en speelt ze gastrollen in DNA (SBS6) en De Ludwigs (Nickelodeon). Tevens is ze één van de honderd juryleden in All Together Now (RTL4)

Muziek

Een half jaar na hun deelname aan het Junior Songfestival brengen Sarah & Julia hun eerste single uit, Celebrate we’re young. Daarna volgen de singles Gold (2014), Ik Ben Ik, Jij Bent Jij (2015) – titelsong van de bioscoopfilm Jack Bestelt een Broertje, Something Wonderful (2015), Here Come the Girls (2015) – een samenwerking met tijdschrift Tina, Dance Like Nobody’s Watching (2016) en Hoofd in de Wolken (2017) – Nederlandse titelsong van De Smurfen en het verloren dorp. Alle zeven singles hebben diverse weken op 1 in de Kids Top 20 gestaan.

Sinds 2017 zijn de zussen druk bezig met het schrijven van eigen nummers. Eind 2018 brengen ze voor het eerst eigen materiaal uit met de single Hooked On The Hype. Begin 2019 volgt het nummer ‘On My Way’ – titelsong van de bioscoopfilm VALS.

Eind 2019 touren Sarah & Julia door Nederland met Popronde, het grootste gratis reizende festival van Nederland.

Stemacteren

Julia is sinds 2012 actief als stemactrice, je kunt haar stem onder meer horen in de (animatie)films Zarafa, Trolls, De Smurfen En Het Verloren Dorp en Bibi & Tina films.

Awards

In 2016 zijn Sarah & Julia de eersten die een Nederlandse Radio Disney Music Award winnen – ook wel bekend als een ARDY. In 2018 worden ze genomineerd voor een Kids Choice Award – Favoriete ster Nederland.

In 2018 wordt Julia tevens genomineerd voor een Musical Award in de categorie Aanstormend Talent, voor haar rol in Soof de musical.

© 2010 - 2022 Sarah & Julia