Opleiding

Als Sarah vijf jaar is, start ze met klassiek ballet op Het Balletcentrum in Bleiswijk en een jaar later gaat ze naar de Jeugdtheaterschool Hofplein te Rotterdam. Van 2010 tot en met 2014 zit Sarah in de dansklas van het Gerrit van der Veen College – een middelbare school verbonden aan Lucia Marthas Institute For Performing Arts. In 2014 stapt ze over naar de Theaterhavo/vwo, waar ze in 2017 aan het VWO afstudeert. Na haar afstuderen besluit Sarah het Tussenjaar van Rabarber in Den Haag te doen en krijgt ze wekelijks lessen bij De Toneelmeester. In datzelfde jaar volgt ze eveneens lessen bij Vooropleiding Theater Nederland, de Jaargang (Kemna), Dutch School of Popular Music (een vooropleiding van het conservatorium) en gitaarlessen.

In 2018 start Sarah aan de British and Irish Modern Music Institute (richting zang) in Londen.

Theater

Als Sarah acht jaar is, doet ze auditie bij Stage Entertainment en wordt ze aangenomen voor de rol van klasgenoot Cootje in de musical Ciske de Rat. De musical wordt wegens succes verlengd en ze wordt gepromoveerd naar de meisjeshoofdrol Betje, het vriendinnetje van Ciske. Vervolgens speelt ze de rol van Jane Banks in de musical Mary Poppins, en op haar dertiende heeft ze haar eerste hoofdrol te pakken: Lila in de musical Droomvlucht. In het daaropvolgende seizoen wordt ze gecast als de jonge Rachel van Gaalen in de musical Hij Gelooft In Mij.

In 2015 speelt Sarah mee in de pilot van de voorstelling Yakanuko – Vecht voor je dromen, een voorstelling gebaseerd op Curt Fortin’s boek; Yakanuko. Een jaar later gaat de show op tournee langs diverse Nederlandse theaters.

http://sarah-julia.nl/wordpress/wp-content/uploads/2019/05/Sarah-Nauta-foto-Isabeau-van-Vliet-a-640x962.jpg

© Isabeau van Vliet

Televisie & film

Van 2008 tot 2009 maakt Sarah onderdeel uit van het VARA Kinderen voor Kinderen-koor en zingt ze de solo ‘Lachen is Gezond’. Het jaar daarop wordt ze gevraagd als co-presentatrice van Kinderen voor Kinderen 31. In 2012 danst Sarah in de act van Femke Meines bij het AVRO Junior Songfestival en het internationale Junior Eurovisie Songfestival.
In 2013 is ze te zien in een tv-commercial voor Mona, en speelt ze een sleutelrol in de videoclip voor de single Mind Is Blown van de jongensgroep MainStreet. In datzelfde jaar neemt Sarah samen met haar zus Julia deel aan het AVRO Junior Songfestival, als het duo Sarah & Julia. Met hun zelfgeschreven nummer ‘Live Life’ worden ze derde van Nederland.

Van eind 2015 tot en met februari 2016 speelt Sarah de rol van Loes de Gasse in de NCRV-jeugdserie Spangas. Eind 2016 is ze in de international Disney Channel serie The Lodge te zien als Lori.

In het najaar van 2017 speelt Sarah de rol van Robijn in de Nickelodeon serie De Ludwigs – Op jacht naar de stenen schat. Een jaar later is ze te zien als Emma in de bioscoopfilm Elvy’s Wereld So Ibiza! en speelt ze Sofie in de kinderserie Trammelant in Kerstland (Videoland).

In 2019 is Sarah te zien als Jasmyn in de Amerikaanse Nickelodeon serie Hunter Street en als Robyn in De Ludwigs – Het einde van de wereld . Tevens is ze samen met haar zus Julia één van de honderd juryleden in All Together Now (RTL4). 
Begin 2020 is ze te zien als Vesper in de bioscroopfilm De Grote Slijm Film.

Muziek

Een half jaar na hun deelname aan het Junior Songfestival brengen Sarah & Julia hun eerste single uit, Celebrate we’re young. Daarna volgen de singles Gold (2014), Ik Ben Ik, Jij Bent Jij (2015) – titelsong van de bioscoopfilm Jack Bestelt een Broertje, Something Wonderful (2015), Here Come the Girls (2015) – een samenwerking met tijdschrift Tina, Dance Like Nobody’s Watching (2016) en Hoofd in de Wolken (2017) – Nederlandse titelsong van De Smurfen en het verloren dorp. Alle zeven singles hebben diverse weken op 1 in de Kids Top 20 gestaan.

Sinds 2017 zijn de zussen druk bezig met het schrijven van eigen nummers. Eind 2018 brengen ze voor het eerst eigen materiaal uit met de single Hooked On The Hype. Begin 2019 volgt het nummer ‘On My Way’ – titelsong van de bioscoopfilm VALS.

Momenteel touren Sarah & Julia door Nederland met Popronde, het grootste gratis reizende festival van Nederland.

Stemacteren

Sinds 2012 is Sarah actief als stemactrice voor onder ander Disney, Netflix en Nickelodeon. Haar stem is onder meer te horen in Playmobil De Film (Marla), The Dark Crystal: Age of Resistance (Brea), Het Verbond voor Magische Zaken (Kyra), NOOBees (Norah) en in de Bibi & Tina films (Bibi). Ook heeft Sarah de stem ingesproken van haar eigen personage (Lori) in The Lodge.

Awards

In 2016 zijn Sarah & Julia de eersten die een Nederlandse Radio Disney Music Award winnen – ook wel bekend als een ARDY. In 2018 zijn ze genomineerd voor een Kids Choice Award – Favoriete ster Nederland.

© 2010 - 2022 Sarah & Julia